Home
Aardbeien, tekst

Aardbeien, tekst

Aardbeien

Aarbeien zijn geen echte vruchten maar schijnvruchten. De werke­lijke vruchtjs zijn de kleine pitjes die overal aan de bui­tenkant van de aardbei te zien zijn. Het vruchtvlees van de aarbei is de bloembodem van de plant, die nadat de kroonblaadjes verdwenen zijn, opgezwollen is.

Bewa­ren

De beste bewaartemperatuur voor aarbeien is circa 8 gra­den celsius. We kunnen ze dan ook het beste in de koelkast bewaren.

Schoonmaken

U moet een doosje aardbeien niet in één keer schoonmaken en laten staan, want dan bederven ze snel. Maak ze dus kort voor gebruik schoon. Spoel de aarbeien voorzichtig af en verwijder daarna de kroon­tjes.

Meer aarbeiensmaak

Aarbeien heb­ben in de zo­mer de beste smaak. Ze zijn dan geurig en zoet. Om de smaak nog beter tot zijn recht te laten komen, kunnen we de aardbeien besprenkelen met wat citroensap.

Variatie

Met aardbeien kun je eindeloos variëren. Verse aardbeien  met slagroom bijvoorbeeld of op een beschuitje of in een fruitsalade. Natuurlijk kun je er ook een heerlijke jam van maken of een lekkere aardbeientaart.