Home
Apenheul, tekst

Apenheul, tekst

Op bezoek in Apeldoorn

Wie graag eens oog in oog wil staan met heel bijzondere apen moet naar de Apenheul in Apeldoorn gaan, vooral voor de kinderen een hele belevenis. Daar leven honderden apen heel natuurlijk en vrij in het Apeldoornse bos. De meeste apen lopen gewoon tussen de bezoekers. Je kunt ze dus van heel dichtbij bekijken. Je kunt zien hoe ze eten, spelen en door de bomen slingeren. Ook kun je zien hoe ze voor hun kleinjes zorgen.

Apenspeelterrein

De jonge ondeugende gorillakinderen stoeien in het gras met elkaar. Sommige apen komen op de schouder van de bezoeker zitten. Er zijn nieuwsgierige doodshoofdaapjes, speelse bergerapen, wolapen met hun slimme grijpstaaart en natuurlijk de gorilla’s die op een uitgestrekt eiland leven. De uitbundige soort chimpansee Bonobo is in Nederland alleen in de Apenheul te zien.

Speelbos

In het speelbos kunnen de kinderen zich uitleven als echte apen. Hier mogen ze naar hartenlust klimmen en ravotten. In de “aapvrije” gebieden van Apenheul zijn diverse restaurants, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Kinderboerderij

De Dajak Farm is een tropische kinderboerderij waar kinderen kunnen kennismaken met de leefwijze van de Dajaks.