Home
Cursus Typevaardigheid

Cursus Typevaardigheid

social-1206603_960_720

Inhoud van de cursus typevaardigheid

De cursus bestaat uit 12 lessen, de 13e les is het examen.
Het eerste deel van de cursus bestaat uit het aanleren van de letters, de cijfers en tekens van het toetsenbord. Het tweede deel van de cursus bestaat uit het verhogen van de vaardigheid . De laatste lessen staan in het teken van trainen voor het examen.

Voor het aanleren van de letters en cijfers van het toetsenbord, maken we gebruik van het internetprogramma TypeWorld

Huiswerk

Om goed te leren typen is het noodzakelijk dat er 5 keer per week ongeveer 20 geoefend wordt. Iedere week moet er 1 tot 2 eilanden worden doorgewerkt. Voor snelle typers zijn er extra oefeningen. Ook kunnen de cursisten u en de mede cursisten uitdagen met typeoefeningen.

Vorderingen

Via internet kan ik de vorderingen in Typeworld volgen en via de mailbox van typeworld kan ik uw kind tips en aanwijzingen geven. Iedere week krijgt u een (automatisch) een mail over de vorderingen van uw kind. Door deze werkwijze hoop ik dat u goed op de hoogte blijft van de vorderingen van uw kind. Telefonisch contact is uiteraard ook mogelijk.

Lessen

Tijdens de schoolvakanties en op feestdagen is er geen les.

Absentie

Indien uw kind niet aanwezig kan zijn verzoek ik u dit aan mij te berichten. We kunnen dan overleggen over het volgen van de les op een ander tijdstip.. Als ik afwezig ben (als het sneeuwt en/of te glad is, of ik ben ziek) dan schuift de les op, maar het huiswerk gaat wel verder.

Examen

Ik ben aangesloten bij het CBT (Centraal Bureau Typevaardigheid voorheen VSLM. Deze vereniging organiseert examens die onder toezicht van Staatsgediplomeerde docenten worden afgenomen. Meer informatie over het examen ontvangt u aan het eind van de cursus, rond de 12e les  (http://www.hetcbt.nl)  (www.diplomacomputertypen.nl).

logo2