Home
De lerares

De lerares

rolienAl vele jaren organiseert Rolien Rietberg cursussen Computertypen/Tekst-verwerken voor leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de basisscholen maar ook voor volwassenen. Ze begon bij haar thuis in Nijverdal , en ging daarna verder bij diverse scholen in de omgeving. (Nijverdal, Hellendoorn, Enter, Vriezenveen, Den Ham en Tubbergen) Rolien is gediplomeerd onderwijzeres en heeft daarna de opleiding docent (computer)typen tekstverwerken gevolgd en ze is dus een bevoegde docent. In 1991 is ze gestart met Typeschool Rolien Kollenstart.

Ik kies voor cursussen in kleine groepen, waarbij de persoonlijke begeleiding erg belangrijk is. Hierdoor is er goede controle op typehouding en blind typen. Bij een schriftelijke ( of uitsluitend digitaal aangeboden) computercursus gebeurt dit niet. Voor kinderen met dyslexie of leerproblemen kan het programma in overleg worden aangepast.”

Een goede typevaardigheid volgens het 10-vinger-blind-systeem en een goede typehouding zijn basisvaardigheden in het digitale tijdperk, waarin bijna iedereen veel tijd achter de computer doorbrengt. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een kind dat op de juiste manier heeft leren typen, zich beter op de inhoud kan concentreren, sneller typt, en minder fouten maakt. De leerprestaties verbeteren. Tevens neemt de kans op gezondheidsklachten (RSI|) af. Mensen die goed kunnen blindtypen hebben daar hun leven lang plezier van.

 

Rolien Rietberg