Home
Apenheul

Apenheul

OP BEZOEK IN APELDOORN

 

De apenfamilies

Wie graag eens oog in oog wil staan met heel bijzondere apen moet naar Apenheul te Apeldoorn gaan. Vooral voor kinderen een hele belevenis. Daar leven hon­derden apen heel natuurlijk en vrij in het Apeldoornse bos. De meeste apen lopen gewoon tussen de bezoekers. Je kunt ze dus van heel dichtbij bekijken, je kunt zien hoe ze eten, spelen en door de bomen slingeren. Ook zie je hoe ze voor hun kleintjes zorgen.

Apenspeelterrein 

De jonge, ondeugende gorillakinderen stoeien in het gras met elkaar. Verder zijn er nieuwsgierige doodshoofdaapjes, speelse bergerapen en wolapen met hun slimme grijpstaart. En natuurlijk zijn er de gorilla’s die op een uitgestrekt eiland leven. De uitbundige soort chimpansee Bonobo is in Nederland alleen op Apenheul te zien.

Kinderboerderij

In de “aapvrije gebieden” van Apenheul zijn diverse restaurants, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. De Dajak Farm is een unieke tropische kinderboerderij, waar de kinderen kennismaken met de leefwijze van het Dajakvolk van Borneo. In het kinderspelbos mogen de kinderen zelf naar hartenlust klimmen en ravotten.