Home
Recreatie, tekst

Recreatie, tekst

STICHTING VRIJE RECREATIE

 

Kamperen en logeren bij de boer

Steeds meer mensen zoeken voor hun vakantie een verblijfplaats in een landelijke omgeving. De rust van het platteland en het contact met het boerenleven en met de dieren op de boerderij hebben voor velen de voorkeur boven een verblijf op een grote camping. Sommige mensen vinden het leuk om te helpen met het verzorgen van het vee. En met een beetje geluk kan men een koe zien kalven.

Vrije recreatie

De Stichting Vrije Recreatie is de grondlegger van het kamperen bij de boer. Er zijn inmiddels ruim 2 000 kampeerboeren in binnen- en buitenland. Men kan er betaalbaar kamperen of een deel van de boerderij huren.

Voorzieningen

De aangesloten campings bieden een sta- of verblijfplaats met eenvoudige, maar noodzakelijke voorzieningen. Er zijn toiletten, wasgelegenheden, douches en meestal ook elektriciteit. Zaken als kantines, speelautomaten en dergelijke bronnen van vermaak zijn er niet te vinden. Voor het vermaak zorgen de campinggasten zelf. Met de fiets zijn prachtige tochten te maken, maar ook wandelend kan de directe omgeving verkend worden. Een ritje op een paard of pony, of kanoën over de rivieren in de buurt, het maakt allemaal onderdeel uit van het rustige en ontspannen gevoel zoals dat ook heerst op de boerderij.

Mini-campings

Naast boerencampings bestaan er ook mini-campings. Deze campings hoeven niet op het boerenland te liggen. Er is plaats voor maximaal 15 tenten of caravans. Andere campings hebben 25 tot 50 plaatsen. Nergens zul je campings met 700 plekken en een discotheek aantreffen. Rust, ruimte en landelijkheid zijn de kernwoorden.