Home
Stinkdier, tekst

Stinkdier, tekst

Stinkie heeft het slim bekeken!

Het is grappig om een stinkdier op zijn dooie gemakje te zien rondlopen. Hij maakt zich niet druk. Hij verstopt zich niet als er een gevaarlijk roofdier komt. En hij rent ook niet snel weg. Welnee, hij blijft gewoon rustig staan.

Wekenlang stinken

Die gevaarlijke beesten kijken wel tien keer uit voordat ze een stinkdier lastigvallen, want in die stank hebben ze geen zin. Honden die door het stinkspul worden geraakt, beginnen als een gek in de grond te graven. Als ze de aarde dan hebben losgekrabd, gaan ze erin liggen rollen om de stank kwijt te raken.

Pech dat hij er leuk uitziet

Voor mensen moet het stinkdier op zijn hoede zijn. Stinkdieren worden nogal eens gevangen genomen, omdat ze er zo leuk uitzien. Een dierenarts opereert het stinkdier dan, zodat hij niet meer kan stinken. Dan kan hij als huisdier worden gehouden.

Een alleseter

Het stinkdier is een alleseter. Het menu bestaat o.a. uit insekten, kleine knaagdieren, hagedissen en amfibieen. Ook eieren van vogels die aan de grond broeden zijn voor hem niet veilig. Groente, vruchten en bessen vindt hij echte lekkernijen.